×
1/13

Marc Jacobs Kerry Centre

Shanghai, China, 2013

Located along Nanjing Road in central Shanghai, this Marc Jacobs boasts 5,400 square feet of retail space on two floors and a unique program in which both Marc by Marc Jacobs and Marc Jacobs Collection are housed under the same roof.

The double story storefront features a custom-designed stainless steel and ceramic screen with a unique channel clip hanging system. Hung from the ceiling of the second floor, the screen terminates in a downward moving gradient above the entry canopy that offers various degrees of visibility inward from the street.

The two floors are linked by an undulating, ribbon-like spiral staircase created from regional Chinese hardwood, glass and brass details. Marc by Marc Jacobs and Marc Jacobs Collection are two distinct identities; the design seeks to harness the inherent qualities shared by each line to complement one another and create a cohesive, fluid environment.

Status: Built
Press
Previous Project
Studio XY
Next Project
Mercer Street Loft