×
1/9

Marc by Marc Jacobs Showroom

New York, NY, 2011

The Marc by Marc Jacobs showroom is housed within a full floor of Marc Jacobs' Manhattan headquarters. With offices along the north perimeter, limited exposures from two south-facing windows and a large expanse with western exposure, the challenge was to maximize the use of daylight while creating meeting spaces of relative privacy and acoustical control. The design employs a curvilinear glass form as the central organizing element and opaque display fixtures arranged perpendicular to the west-facing windows. The shape of the glass enclosure responds to both the program as well as the structural conditions of the building. The glass is imprinted with a gradient frit to create a subtle visual screening that affords visual privacy for seated guests while providing standing visitors sweeping views of the full showroom.

Status: Built
Awards
Press
Previous Project
The Interchange
Next Project
Tunnel (Re)Visions